Congress

14. Európai Szkeptikus Kongresszus

Dátum: 2010. szeptember 17-19.
Helyszín: Danubius Hotel Flamenco - Ravel terem
Cím: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

A Szkeptikus Szervezetek Európai Tanácsa - ECSO a magyarországi Szkeptikus Társaságot kérte fel a következő, 14. Európai Szkeptikus Kongresszus megrendezésére. Ezeken az oldalakon információt találhat a programról, az előadókról, a workshopokról, a regisztrációról és a múltbeli európai szkeptikus rendezvényekről. Kérjük, látogasson vissza gyakran, mert az oldalt folyamatosan frissítjük! A részvételi díjat igyekeztük nagyon alacsonyan meghatározni, ezért viszont további anyagi támogatásra is szükségünk van.

A szkeptikus társaságok elsődleges céljuknak tekintik a tényeken alapuló racionális gondolkodás értékének, a tudomány eredményeinek ismertetését, valamint az irracionális, áltudományos irányvonalak kritikáját. A kihívásokra adandó válaszok egyre inkább szervezett formát igényelnek mind nemzeti, mind európai szinten. A kérdések érintik az alap-, a közép- és a felsőfokú oktatást, a jogalkotást, gazdasági döntéseket, valamint a fogyasztóvédelem egyes területeit. Elsősorban fogyasztóvédelmi és még inkább egészségügyi kérdésekben az Európai Unió szintjén ellensúlyozni kell a tudománytalan módszerek képviselőinek nemzetközi lobbitevékenységét, ezért külön munkacsoportokban fogjuk megtárgyalni a kongresszuson a nemzetközi együttműködés, az antievolúciós propaganda és az alternatív gyógyászat kérdésköreit.

A kongresszus nyelve angol.

A kongresszus áttekintő időbeosztása alább látható. A részletes időbeosztás a Program oldalon található.

Dátum Idő Program
Szeptember 17., Péntek
10:00 - 13:00 Regisztráció
13:00 - 18:30
Első napi programok
Szeptember 18., Szombat 09:00 - 13:00 Második napi délelőtti programok
14:00 - 18:30
Második napi délutáni programok
Szeptember 19., Vasárnap
09:00 - 14:30 Harmadik napi programok

Kérdéseivel, javaslataival forduljon a Szervező Bizottsághoz: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.